Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Tanssi-taitoluisteluelokuva Viides sisar ensi-iltaan SemiLivessä

Musiikkiopisto Arkipelagin ja ParsPort Taitoluistelun elokuva Viides sisar saa ensi-iltansa SemiLive-palvelussa sunnuntaina 16.5. Elokuvassa on mukana n. 200 tanssijaa ja 50 luistelijaa Paraisilta ja Kaarinasta.

Tarinassa on viisi prinsessaa, jotka ovat nimeltään Maa, Ilma, Vesi, Tuli ja Empatia.Ilmalla on erityinen voima, mutta vaikeuksia hallita sitä, minkä johdosta hänet erotetaan siskoistaan. Ja sitten toinenkin tragedia kohtaa prinsessoja jo nuorella iällä: Vanhemmat hukkuvat laivaonnettomuudessa. Kun siskokset ovat kasvaneet isommaksi, he kohtaavat jälleen. Heidän kunniakseen järjestetään hienot juhlat, joihin ilmestyy myös tyyppi, joka vaikuttaa ensin supersiistiltä, mutta osoittautuukin aikamoiseksi roskaajaksi. Moinen roskaus ärsyttää Ilmaa. Osaako hän vieläkään hallita suuttumuksesta yli äyräiden leiskahtavaa kykyään? Löytävätkö muut prinsessat itsestään voimia, joilla auttaa siskoaan?

– Ensi-iltaa siirrettiin useita kertoja, jotta saisimme järjestää näytökset elokuvateattereissa, mutta lopulta päätimme, ettemme odota enää, vaan julkaisemme elokuvan netissä, Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.

Ekholm myös käsikirjoitti tarinan ja ohjasi elokuvan. Elokuvaa kuvattiin Paraisilla joulu- ja tammikuussa. Kuvauspäivät olivat pitkiä ja intensiivisiä.
– Elokuvan tekeminen oli hauskaa, stressaavaa ja jännittävää. Korona toi lisästressiä, kun muutoksia tuli koko ajan. Elokuvan tekeminen oli minulle lähes täysin uutta ainakin tässä mittakaavassa ja niin että minun pitäisi osata ohjata projektia. Paljon olen saanut oppia ja paljon olisi vielä opittavaa, Ekholm pohtii.
Elokuvassa mukana olevat oppilaat pääsevät katsomaan elokuvaa valkokankaalta omissa ryhmissään. Ilmaa näyttelevä 15-vuotias Sonja Sievänen odottaa ensi-illalta eniten sitä että saa nähdä elokuvan ja olla kavereiden kanssa.
– Jännittää vähän nähdä oma näytteleminen, Sievänen lisää.
SemiLive:ssä elokuvaliput maksavat 9,99€ ja katseluoikeus on voimassa 48 tuntia lipun ostosta.

Katso Viides sisar SemiLivessä »

Lisätietoja Viides sisar -elokuvasta »