Tanssinopettajat

Nina Andström
tanssinopettaja
street-dance, hip-hop, nykytanssi, showtanssi, jazz-tanssi

0400 731 984
nina.andstrom@arkipelagmusik.fi

Lue lisää minusta

Nina Andström valmistui tanssinopettajaksi v. 2010 Oulun seudun ammattikorkeakoulusta showtanssin suuntautumisvaihtoehdosta. Siitä lähtien hän on opettanut eri-ikäisiä ja tasoisia oppilaita niin Musiikkiopisto Arkipelagin tanssilinjalla kuin muuallakin lajeinaan showtanssi, hip hop, jazztanssi, nykytanssi ja lastentanssi.

Nina on päässyt opettamaan alkeista ammattilaisiin pitäen tiiviskursseja mm. OAMK:n showtanssinopettajaopiskelijoille, Västra Nylands Folkhögskolanin ja Länsi-Suomen Opiston tanssilinjalaisille sekä ammattilaisille Turku Dansart ry:n aamutunneilla. Lisäksi hän on opettanut kouluissa mm. tehden koreografiat Kaarinan lukion musikaaleihin vuosina 2013-2016(Peter Pan, Viidakkokirja, Harry Potter ja näkymätön Muste, Nahkatakkinen tyttö).

Tanssijana hän on saanut olla mukana Saija Lehtolan tanssivideossa Gang (2013) sekä yhtenä tanssija-koreografeista taikuri Joni Pakasen taikashow´ssa Galant Illusium (2009) ja lasten produktiossa Oi ihana Panama! Oulun musiikkijuhlilla (2008). Lisäksi hän oli mukana v. 2009 IDO:n kisoissa MM-hopeaa voittaneessa OAMK:n nykytanssimuodostelmassa.

Opettajana Nina on kannustava ja iloinen energiapakkaus. Hänen tunneillaan tärkeää on hyvä tekemisen meininki, sopiva määrä haasteita ja ennen kaikkea se, että tunneilla saa kokea läjäpäin tanssiniloa! Nina ylläpitää ja kehittää osaamistaan jatkuvasti käyden treenitunneilla niin kotimaassa (mm. ammattilaisten aamutreenitunnit sekä Kuopio tanssii ja soi) kuin ulkomaillakin (Broadway Dance Center (New York) v. 2009, Pineapple Dance Studios, Studio 68 ja The Place (Lontoo) v. 2013, 2015 ja 2016 sekä Summer Dance Forever (Amsterdam) v. 2017).

Solveig Ekholm
tanssinopettaja
tanssin perusteet, nykytanssi, jazz, baletti

040 755 5829
solveig.ekholm@arkipelagmusik.fi

Lue lisää minusta

Olen valmistunut tanssinopettajaksi 1999 ja sen jälkeen ollut töissä Paraisilla. Olen opettanut myös monissa muissa kouluissa ja monilla eri paikkakunnilla, mutta tällä hetkellä pääsääntöisesti Paraisilla. Opetan balettia, nykytanssia, tanssin perusteita, hieman jazzia ja hip-hoppia ja tarvittaessa myös hieman breikkiä. Opettamisen ohessa olen myös tehnyt koreografioita näytelmiin monissa harrastajateattereissa, show-kokonaisuuksiin ja musikaaleihin, sekä musiikkiopiston erilaisiin produktioihin.

Tanssijan töitäkin olen ohessa ehtinyt tekemään hieman: hyvin erilaisia esityksiä ja eri kokoonpanoissa, mm. Marttamariamagdaleena kor. Taru Arho, Kun isä sai siivet kor. Katja Hartikainen, Biosphere Ich 2 kor. Susanne Montag…

Katariina Gonzalez
tanssinopettaja
lastentanssi, nykytanssi, jazz, baletti

050 304 0099
katariina.gonzalez@arkipelagmusik.fi

Lue lisää minusta

Katariina Gonzalez on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun taideakatemiasta 2003. Hän aloitti tanssiharrastuksen 9-vuotiaana Seinäjoen Balettikoulussa, ja yläaste-lukioikäisenä hän esiintyi muutamissa Seinäjoen kaupunginteatterin musikaaleissa. Tanssinopettajan työn ohella Katariina on toiminut koreografina Seinäjoen kaupunginteatterissa (Velho ja leijona 2004), Törnävän kesäteatterissa (Robin Hood 2005, Tuhkimo 2007), sekä Etelä-Pohjanmaan opiston Tanssi- ja teatteritaiteen linjalla (Yön tyttäret, hämärän neidot 2006).

Katariina opettaa klassista balettia, nykytanssia ja lastentanssia. Hänelle tanssissa on tärkeintä luovuus, itseilmaisu ja liikkumisen ilo ja opettajana hän pyrkii luomaan edellytyksiä onnistumisen kokemuksille jokaisella tanssitunnilla. Opettajana Katariina nauttii eri-ikäisten oppilaiden kanssa työskentelemisestä. Lastentanssiryhmissä tanssinilo on käsin kosketeltavissa, kouluikäisten oppilaiden kanssa on upeaa harjoitella uusia taitoja, edistyneiden oppilaiden kanssa pääsee käyttämään omaa luovuuttaan ja aikuisryhmissä ihastuttaa tanssijoiden pohjaton tiedonhalu ja huipussaan oleva motivaatio.

Hanna-Riikka Nordman
tanssinopettaja
nykytanssi, jazz, showdance

044 060 2663
hanna-riikka.nordman@arkipelagmusik.fi

Lue lisää minusta

Hanna-Riikka on turkulainen freelancer – tanssija ja tanssinopettaja. Hän on valmistunut keväällä 2008 nykytanssijaksi Turun konservatorion tanssilinjalta. Opintojen jälkeen hän on työskennellyt useissa teatteri- ja nykytanssiproduktioissa. Opetuskokemusta Hanna-Riikalle on kertynyt vuodesta 2000 lähtien showtanssista, jazztanssista, lastentanssista, tanssitekniikasta, akrobatiasta sekä nykytanssista. Kokemusta Hanna-Riikalla löytyy myös joukkue- ja rytmisten kilpavoimistelijoiden kanssa työskentelystä usean vuoden takaa niin ohjaajana kuin myös ohjelmien koreografina.

Koreografina Hanna-Riikka on menestynyt kilparyhmiensä kanssa niin Sm-kilpailuissa kuin valtakunnallisissa taidetanssikatselmuksissa.

Opettajana Hanna-Riikka on iloinen ja huumorintajuinen, mutta sopivasti vaativa. Hanna-Riikka haluaa haastaa oppilaat itse myös ajattelemaan ja antaakin oppilaiden usein vaikuttaa luovien tehtävien kautta koreografian syntyyn. Hanna-Riikka keskittyy antamaan oppilailleen mahdollisimman monipuoliset eväät tanssijuuden kehittämiseen.

”Haluan korostaa tanssijan vahvuuksia ja yksilöllistä tapaa liikkua kuunnellen omaa kehoaan. Haluan antaa oppilailleni sopivan määrän haasteita, unohtamatta kuitenkaan tanssin tuomaa ainutlaatuista iloa :)…”

Marianne Petters
tanssinopettaja

040 730 7433
marianne.petters@arkipelagmusik.fi

Kuva: Kati Lönnqvist

Lue lisää minusta

Marianne Petters kemiönsaarelainen tanssitaiteilija. Valmistuttuaan tanssijaksi Dresdenin Palucca-koulusta hän työskenteli ensin Saksassa Geran kaupunginteatterin balettiryhmässä. Suomeen palattuaan hän on työskennellyt tanssijana mm. Turun kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa sekä lukuisissa omissa tuotannoissaan.

Marianne pyrkii tuomaan tanssia ihmisten luo sinne, missä he luonnostaan kokoontuvat yhteen (päiväkodit, vanhainkodit, koulut, kirjastot…) Myös yhteistyö muiden alojen taiteilijoiden kanssa on lähellä hänen sydäntään.

Syksystä 1996 alkaen Marianne on toiminut Arkipelag-opiston tanssinopettajana Kemiönsaarella (muutaman vuoden myös Paraisilla) opettaen lastentanssia, modernia tanssia, tanssi-improvisaatiota ja koreografiaa.

Nadja Wuolio
rytminen voimistelu, nykytanssi, jazz, baletti

040 702 1648
nadja.ekholm@arkipelagmusik.fi

Lue lisää minusta

Aloitin tanssin harrastuksen kolme vuotiaana Musiikkiopisto Arkipelagissa ja kuusi vuotiaana siirryin harrastamaan rytmistä voimistelua toisena lajina Turun Urheiluliitossa. Olen elämäni aikana tosissaan tanssin puolella harrastanut balettia ja nykytanssia. Olen kuitenkin myös stepannut ja Breakannut viisi vuotta. Jonkin verran olen myös tehnyt Jazzia, Showtanssia ja hip hoppia. Olin mukana kaksi vuotta Kansallis Oopperan balettikoulun erityiskoulutuksessa. Olen valmistunut tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta jossa pääasiallisesti tanssittiin balettia, nykytanssia ja Jazzia. Olen ollut mukana mm. Jarkko Mandeliinin, Reijä Wären, Maija Hoiskon, Russel Adamsonin, Sari Loukon ja Markku Nenosen produktioissa. Olen ollut mukana monissa tanssi kilpailuissa sekä rytmisissä kisoissa. Lopetin rytmisen voimistelun 13 vuotiaana. Olen 15 vuotiaasta lähtien opettanut kerran viikossa Paraisilla Rytmistä, ja tanssia olen opettanut sitäkin enemmän. Opetan myös liikuntaa aikuisille sekä vanhuksille ja pojille streettiä ja tanssin perusteita. Olen mm. voittanut Nuori Kulttuuri kisassa variaatiolla Bajadeeri, jazztanssikioissa Mindfieldin kanssa sekä saanut kaarinan urheilija palkinnon. Tanssin Sm-kisoissa paras sijoitukseni on 12 sija. Voimistelussa pääsin neljänteen luokkaan asti kunnes päätin lopettaa. Rytminen voimistelu ja tanssi ovat minulle erittäin rakkaita lajeja ja rakastan opettaa lapsia ja nähdä työn tulosta. Olen myös erittäin kiinnostunut kehonhuollosta ja oheistreenaamisesta miten pienillä asioilla/muutoksilla saa tanssijan/ voimistelijasta aivan erin näköisen. Unelmani on hankkia vielä tanssiopettajan paperit ja jatkaa voimistelun ja tanssin parissa työskentelemistä.