Allmänt

På Kimitoön erbjuder musikinstitutet Arkipelag undervisning i barndans och modern dans samt dansimprovisation och koreografi. Sammanlagt går ca 100 elever på danslektioner.
I slutet av varje termin uppträder alla elever. På vårterminerna förverkligas en större föreställningshelhet med ett enhetligt tema för de yngre danseleverna och ett genomkoreograferat dansverk som framförs av de äldre eleverna.

Var?

Institutets egna utrymmen
Arkadiavägen 5, 25700 Kimitoön

Danslektioner

Amosparkens skola
Edvin Widevägen 6, 25700 Kimitoön

Björkboda skola
Smedskullavägen 3, 25860 Björkboda

Sisu idrottshus
Domarringen 27, 25700 Kimitoön

Lärare

Marianne Petters
danslärare

040 730 7433
marianne.petters@arkipelagmusik.fi

 

 

 

Bild: Kati Lönnqvist

Läs lärarpresentation

Marianne Petters är en danskonstnär från Kimitoön. Efter att hon blev klar med sina studier i dansskolan Palucca i Dresden arbetade hon först i Gera stadsteaters balettgrupp i Tyskland. Efter att hon återvänt till Finland har hon arbetat som dansare bl.a. i Åbo stadsteater, Samppalinna sommarteater samt i ett stort antal egna produktioner.

Marianne strävar till att föra dansen till mänskorna och de platser där de samlas naturligt (daghem, åldringshem, skolor, bibliotek…). Samarbete med konstnärer inom andra branscher ligger henne också nära hjärtat.
Sedan hösten 1996 har Marianne fungerat som danslärare i Musikinstitutet Arkipelag på Kimitoön (även några år i Pargas) där hon lär ut barndans, modern dans, dansimprovisation och koreografi.