Allmänt

I Pargas arbetar fem danslärare och över 200 elever går på danslektioner. Ur det breda utbudet av dansgrenar i Pargas, kan alla dansintresserade säkert hitta en gren som intresserar!
Till undervisningen hör framträdanden och samarbetsprojekt med andra konstläroinrättningar. Vi deltar så gott som årligen i danstävlingar.

Var?

Institutets egna utrymmen
Fredrikaplanen 2a
21600 Pargas

Lektioner i andra utrymmen

Folkhälsan
Munkvikvägen 31, 21600 Pargas

Koivuhaan koulu
Björkhagsgatan 5, 21600 Pargas

Malms skola
Parsbyvägen 12, 21600 Pargas

Nagu Bygdegården
21670 Pärnäs

Paraistenseudun koulu
Pajbackavägen 1, 21600 Parainen

PIF-Center
Industrigatan 11, 21600 Pargas

Rehtis Idrottshus
Rönnvägen 31, 21600 Pargas

Sportsgym
Duvstigen, 21600 Parainen

Lärare

Solveig Ekholm
danslärare
barndans, nutida dans, jazz, balett

040 755 5829
solveig.ekholm@arkipelagmusik.fi

Läs lärarpresentation

Jag blev färdig danslärare 1999 och efter det har jag undervisat i Pargas. Jag har undervisat även i andra skolor och på flera andra orter, men nu jobbar jag huvudsakligen i Pargas. Jag undervisar balett, samtidadans och dansens grunder, även lite jazz och hip-hop, och vid behov även lite breakdance.

Vid sidan om undervisningen har jag även gjort koreografier till flera olika amatörteater föreställningar, till shower och musikaler, och Arkipelags olika produktioner. 

Som dansare har jag jobbat i väldigt olikadana produktioner. (T.ex. Marttamariamagdaleena kor. Taru Arho, Kun isä sai siivet kor. Katja Hartikainen, Biosphere Ich 2 kor. Susanne Montag…)

Katariina Gonzalez
danslärare
barndans, nutida dans, jazz, balett

050 304 0099
katariina.gonzalez@arkipelagmusik.fi

Läs lärarpresentation

Katariina Gonzalez har arbetat i branschen redan i 10 år. Hon utexaminerades som danslärare från Åbo yrkeshögskolas dansakademi år 2003. Katariina började dansa som 9-åring i Seinäjoen Balettikoulu. Under högstadie- och gymnasietiden uppträdde hon i några av Seinäjokis stadsteaters musikaler. Förutom att hon arbetat som danslärare har hon också fungerat som koreograf vid Seinäjoki stadsteater (Velho ja Leijona 2004), Törnävä sommarteater (Robin Hood 2005, Askungen 2007) och vid folkhögskolan Etelä-Pohjanmaan opisto, linjen för dans- och teaterkonst (Yön tyttäret, hämärän neidot 2006) Katariina undervisar i klassisk balett, samtidadans och barndans. För henne är kreativiteten, möjlighetet att uttrycka sig och glädjen i att rör sig det viktigaste i dansen. Katarina är också mamma till två små och livliga barn.

Hanna-Riikka “Hansu” Nordman
danslärare
nutida dans, jazz, showdance

044 060 2663
hanna-riikka.nordman@arkipelagmusik.fi

Läs lärarpresentation

Hanna-Riikka är en freelance dansare och danslärare från Åbo. År 2008 blev hon utexaminerad samtida dansare från Åbo konservatorium. Efter studierna har hon jobbat i flera teater- och samtida dans produktioner. Hon har sedan år 2000 undervisat showdance, jazzdans, barndans, dansteknik, akrobati och samtida dans. Hon har även arbetat mycket med truppgymnaster och rytmiska gymnaster, både som ledare och koreograf för programmen.

Som koreograf har Hanna-Riikka nått framgångar med sina tävlingsgrupper såväl i FM-tävlingar som på nationella evenemang för konstdans.

Som lärare är Hanna-Riikka glad och humoristisk, men lagom krävande. Hanna-Riikka vill utmana eleverna att tänka själv och då det görs en koreografi får eleverna ofta påverka genom kreativa uppgifter. Hanna-Riikka koncentrerar sig på att ge eleverna en så mångsidig färdkost som möjligt för att utvecklas som dansare.

“Jag vill betona dansarens styrka och personliga sätt att röra sig genom lyssnande på den egna kroppen. Jag vill ge mina elever lagom med utmaningar, utan att ändå glömma den unika glädje som dansen för med sig :)……”

Nina Andström
danslärare
street-dance, hip-hop, nutida dans, showdans

0400 731 984
nina.andstrom@arkipelagmusik.fi

Läs lärarpresentation

Nina Andström har studerat dans i OAMK och blev färdig lärare i showdance våren 2010. Sedan dess har hon undervisat showdance, hip hop, jazzdans, samtida dans och barndans vid musikinstitutet Arkipelags dansavdelning och även andra läroinrättningar.

Nina har bland annat hållit intensivkurser för showdansyrkesstuderande vid OAMK, för studerande vid Västra Nylands Folkhögskola, Länsi-Suomen Opisto samt för yrkesstuderanden vid Turku Dansart ry. Hon har även undervisat bland annat vid Kaarinan lukio där hon 2013-2016 har gjort koreografier till musikaler (Peter Pan, Viidakkokirja, Harry Potter ja näkymätön muste och Nahkatakkinen tyttö).

Som dansare har hon medverkat i dansvideon Gang (2013), varit en av dansarna/koreograferna i Joni Pakases Galant Illusium trollerishow (2009) och barnens produktion Oi ihana Panama vid Oulun musiikkijuhlat (2009). Hon var även vunnit VM-silver i IDO`s tävling med OAMK:s samtidadansformation.

Som lärare är Nina uppmuntrande och glad med mycket energi. På hennes lektioner är det viktigt med god stämning, lagom med utmaningar och framför allt dansglädje! Nina uppehåller och utvecklar ständigt sitt kunnande genom att delta i träningslektioner både i hemlandet (morgonträning för yrkesdansare och Kuopio tanssii ja soi) och utomlands Brodway Dance center (New York) 2009, Pineapple Dance Studios, Studio 68 och The Place (London) 2013, 2015 och 2016 samt Summer Dance Forever (Amsterdam) 2017.

Nadja Ekholm
rytmisk gymnastik, nutida dans, jazz, balett

040 702 1648
nadja.ekholm@arkipelagmusik.fi

Läs lärarpresentation

Nadja Ekholm har själv övat och tävlat rytmisk gymnastik i sex år och dansat i tolv år. Hon har dansat breakdance, balett, samtidadans, jazz, show och stepp.