Maanantai

Sportsgym

Musiikkiopisto

Koivuhaan koulu

Tiistai

Sportsgym

Musiikkiopisto

Koivuhaan koulu

 • Baletti 3–4

  -

 • Baletti 5

  -

 • Nykytanssi 8

  -

Keskiviikko

Rehti

 • Rytminen: Tähdet

  -

 • Rytmiset 2. krt

  -

 • Baletti 6–8

  -

Sportsgym

 • Jazz 5-6

  -

 • Showtanssi

  -

 • Show aikuiset

  -

Koivuhaan koulu

Nauvo Bygdegården

Torstai

Sportsgym

 • Nyky 1

  -

 • Hip-hop 11 v. ylöspäin

  -

 • Nyky 3-4, soolo

  -

Musiikkiopisto

Koivuhaan koulu

PIF-Center

 • Rytminen: Strassit

  -

 • Rytminen: Glitterit

  -

 • Nykytanssi 6–8

  -

Perjantai

Koivuhaan koulu

 • Street yli 9-vuotiaille (Dancing sparks)

  -

 • Street pojat, alle kouluikäiset

  -

Paraistenseudun koulu

 • Nykytanssi 2-3

  -

 • Show jatko

  -

PIF-Center

 • Nykytanssi 5

  -

Sunnuntai

Sportsgym

Lisätietoa tuntien sisällöstä

Baletti 3, tekniikka
MA Sportsgym klo 16:00-17:30

Tänä syksynä maanantaisin baletti 3 tunnilla keskitymme erityisesti kolmannen luokan balettitekniikkaan. Tunnilla tarvitset myös kärkitossut. Jos haluat ostaa sellaiset Footlightilta niin voit laittaa minulle nyt kengännumerosi, niin voit ostaa sellaiset 2.9. kun he tulevat paikalle.

Tässä ryhmässä ei tänä vuonna tule mitään uusia teoriatehtäviä, mutta jos sinulla on tekemättä edeltävien vuosien teoriatehtäviä niin tee ne nyt pois! (Esim. esitysraportteja tai teoriakokeita) Yritämme myös järjestää tänä vuonna fysioterapiaprojektin niille, jotka eivät viime vuonna päässeet mukaan.

Baletti 1, tekniikka
MA Sportsgym klo 17:15-18:30

Tänä syksynä maanantaisin baletti 1 tunnilla keskitymme erityisesti ensimmäisen luokan balettitekniikkaan. Materiaali on haastavampaa kuin tähän mennessä ja vaatii paljon keskittymistä. Tunnilla alamme käyttää kärkitossuja, tosin jos perheestä tuntuu että tämä on liian aikaista, niin tossuja ei tarvitse vielä hankkia! Mutta Jos haluat ostaa sellaiset tanssitarvikeliike Footlightilta niin voit laittaa minulle nyt kengännumerosi, niin voit ostaa ne su 2.9. kun Footlight tulee paikalle.

Tänä vuonna uusia teoriatehtäviä et tule, mutta jos jollakin jäi viime vuonna tekemättä esim. tanssitaiteilijan haastattelu tai historiallisten tanssien kurssi niin tehkää ne alta pois tänä vuonna! Historiallisten tanssien kurssi tullaan varmaan järjestämään lukuvuoden aikana.

Baletti 6
MA Sportsgym klo 18.15

Tällä tunnilla tulemme keskittymään kuudennen luokan yleisiin opintoihin balettitekniikan lisäksi. Tanssin ohjaamiseen tutustuminen on kuudennen luokan tulevia haasteita, joten siitä tulee kivaa!

Tunnilla tarvitset myös kärkitossut. Jos haluat ostaa sellaiset Footlightilta niin voit laittaa minulle nyt kengännumerosi, niin kutsun heidät kylään 2.9. Tosin jos itse haluat käydä Helsingissä ne valitsemassa niin varaa sieltä aika ja kerro että olet oppilaamme!

Osalla on tekemättä viidenen luokan teoriatehtävät (tanssikritiikki tehtäviä oli kaksi), tehkää ne pois alta nopeasti! Yritän järjestää fysioprojektia niille, jotka eivät vielä ole olleet siinä mukana. Ja jooga opetusta olisi tulossa aivan tammikuun alussa niille jotka eivät siihen vielä ole tutustuneet ja vaikka olisikin tutustunut niin mukana saa olla.

Baletti 8
Ma Sportsgym klo 19.30-21

Baletti 8 tunnilla maanantaisin tulemme keskittymään 8-luokan balettitekniikkaan, joten pyrin haastamaan teitä tällä tunnilla! 🙂

Tunnilla tarvitset myös kärkitossut. Jos haluat ostaa sellaiset Footlightilta niin voit laittaa minulle nyt kengännumerosi, niin kutsun heidät kylään 2.9. Tosin jos itse haluat käydä Helsingissä ne valitsemassa niin varaa sieltä aika ja kerro että olet oppilaamme!

Ja erityiskurssi joogasta on tulossa aivan tammikuun alussa.

Baletti 2, yleiset
TI Sportsgym klo 16-17.30

Tiistain baletti 2 ryhmässä tanssimme balettia, mutta tutustumme tanssiin myös eri näkökulmista: meillä tulee olemaan myös joku extrakurssi jossain tanssilajissa, mitä yleensä ei Arkipelagilla opeteta.
Tänä lukuvuonna tietenkin syvennetään baletin tuntemusta, mutta lisäksi tutustutaan paritansseihin, steppiin, musiikin historiana. Tutustumme tanssiin ammattina ja / tai tanssin koulutukseen. Paljon puuhaa riittää! Jos et vielä ole osallistunut historiallisten tanssien kurssille, niin tee se tänä vuonna. Ja jos tanssijan haastattelu on jäännyt tekemättä, niin varmasti tulet tänä vuonna tapaamaan jonkun kiinnostavan henkilön, jota voi haastatella!
1) Toisen Vuoden kirjallinen tehtävä: Musiikki konsertista kirjoittaminen. Mikä konsertti? Kuka soitti? Mitä soittimia? Oliko laulua? Mitä pidit? Mitä soitettiin? Jne.

Vadelmat

Moni tässä ryhmässä oleva on tanssinut jo ainakin vuoden! 🙂 Joten teemme edelleen lastentanssia, mutta sekoitan ehkä hieman lisää mukaan tanssin perusteet 1 materiaalia. Viime vuonna harjoittelimme myös hieman akrobatiaa tässä ryhmässä ja moni vaikutii tykkäävän siitä, joten ehkä jatkamme myös sitä tänä vuonna?

Mansikat

Tässä ryhmässä alamme tekemään viime vuotista hieman vaikeampaa materiaalia: siiryymme tanssin perusteet 2 tasolle. Ykkönen menikin hienosti, niin nyt on aika vaikeuttaa! Tänäkin vuonna jatkamme tässä ryhmässä tutustumista eri tanssilajeihin.

Tänä vuonna teillä tulee olemaan mahdollisesti muutama extrakurssi, jossain lajeissa mitä Arkipelagissa ei yleensä opeteta. Ja myös ensimmäinen teoriatehtävä: Kirjoittaa esitysraportti, jostain tanssiesityksestä. (mitä pidit esityksestä, mikä esitys oli kyseessä, mikä tyylilaji, kuka siinä tanssi…)

Nykytanssi 2
TI Sportsgym 19-20.15

Tässä ryhmässä tanssimme tulevana syksynä jazzia ja nykytanssia ja teemme jonkun hienon esityksen. Harjoittelemme nykytanssia ja jazzia, mutta tutustumme myös tanssin eri osa-alueisiin hieman laajemmin esim. musiikkiin ja voi olla että meillä on jokin lyhytkurssi jossain lajissa mitä Arkipelagilla normaalisti ei opeteta.

Tänä lukuvuonna syvennetään nykytanssin tuntemusta, mutta lisäksi tutustutaan paritansseihin, steppiin ja musiikin historiaan. Tutustumme tanssiin ammattina ja / tai tanssin koulutukseen. Paljon puuhaa riittää!

1)Musiikin historiaan tutustuminen! Luento ruotsiksi ke 10.10 kl 17.15-18.45 ja suomeksi ke 24.10 klo 17.15-18.45 Sportsgymillä.

2) Vuoden kirjallinen tehtävä
– Musiikki konsertista kirjoittaminen. Mikä konsertti? Kuka soitti? Mitä soittimia? Oliko laulua? Mitä pidit? Mitä soitettiin? Jne.

Lastentanssi
KE Nauvo Bygdegården 17.15-18

Tässä ryhmässä tutustumme tanssiin leikin avulla. Tutustumme eri tanssilajeihin j atanssin perusasioihin kuten musiikkiin, kehon liikemahdollisuuksiin, venytyksiin ja paljon muuhun! Katso mielellään tänä vuonna tanssiesityksiä yhdessä lapsesi kanssa, se auttaa oppimisessa ja motivoi!

Luokka 1 yleinen
KE Nauvo bygdegården klo 18-19

Tänä syksynä jatkamme eri tanssityyleihin tutustumista, erityisesti tanssimme nykyä, jazzia ja streetiä, mutta myös balettia ja showta.

Tänä vuonna teillä tulee olemaan mahdollisesti muutama extrakurssi, jossain lajeissa mitä Arkipelagissa ei yleensä opeteta. Tämän vuoden teoriatehtävä on haastatella tanssin ammattilaista: sellaisia tulette varmaan tapaamaan muitakin kuin minut tämän vuoden aikana!

Baletti 4-5
TO Sportsgym klo 16:00-17:30

Tässä ryhmässä opettelemme baletin neljännen luokan tekniikka asioita ja samalla baletti 5 luokan yleisiä opintoja, joten materiaalia riittää! Keskitymme myös tekemään yhdessä koreografiaa yhtenä ryhmänä.

Tunnilla tarvitset myös kärkitossut. Jos haluat ostaa sellaiset Footlightilta niin voit laittaa minulle nyt kengännumerosi, niin voit ostaa ne Sunnuntai 2.9.

Viidennen luokan teoriatehtävä:

Neljäs luokka saa jo ennakoida jos haluaa ja tehdä jo tänä vuonna tehtävän -päättäkää itse!

Viidennellä luokalla tulee olemaan jokunen extra kurssi ja teoriatehtävä tänä vuonna on tanssikritiikkiin tutustuminen. Käsittelemme aihetta tanssitunneilla, mutta lisäksi on muutama itsenäinen tehtävä:

1) Tanssikritiikin tehtävänä tulee olemaan kirjoittaa arvio jonkun toisen tanssioppilaan omasta koreografiasta.

2) ja katsoa ammattitanssijoiden esittämä esitys ja lukea siitä kriitikon kirjoittama arvio ja miettiä onko itse samaa vai eri mieltä.

Karpalot
TO Koivuhaan koulu klo 17:30-18:15

Tässä ryhmässä tutustumme tanssiin leikin avulla. Tutustumme eri tanssilajeihin ja tanssin perusasioihin kuten musiikkiin, kehon liikemahdollisuuksiin, venytyksiin ja paljon muuhun!

Katso mielellään tänä vuonna tanssiesityksiä yhdessä lapsesi kanssa, se auttaa oppimisessa ja motivoi! Huomasin että tytöt ovat aika kiinnostuneita baletista, joten tulemme keskittymään siihen enmmän kuin muihin tanssilajeihin, vaikka kyllä tutustumme muihinkin.

Baletti 2
SU Sportsgym 15.30-17

Sunnuntai baletti 2 ryhmässä tänä lukuvuonna keskitymme toisen luokan balettitekniikkaan. Baletti 2 luokalla on paljon tekniikkaa ja erilaisia liikkeitä, joten tekemistä tulee riittämään! 🙂 Baletti 2 luokka on jo aika haastava.

Teemme tunneilla myös kärkitossuilla. Pyydän Footlightia vierailemaan meillä syksyn alussa 2.9, joten jos tarvitset kärkitossut niin laita minulle kengännumerosi ennen tanssin alkua niin varaamme sinulle heiltä sovitusajan.

Baletti 6-8
SU Sportsgym klo 17-18.30

Näillä baletti 6-8 tunneilla sunnuntaisin keskitytään erityisesti 8-luokan yleisiin opintoihin. Tanssimme siis balettia, mutta lähtökohtana on 8-luokan opetussuunnitelmassa olevat ns. tanssin yleiset taidot ja tiedot. Älkää pelästykö baletti 6 ryhmäläiset – teen sellaista materiaalia että pysytte mukana, mutta haastetta varmaan saatte 🙂 (Ja kertokaa jos tuntuu että haastetta tulee liikaa!)

Balettitunnin jälkeen on heti variaatio tunti, johon mielellään mahdollisimman moni saa osallistua.

Variaatiotunnit
SU Sportsgym 18.30-19.15

Kärkitossuja tarvitaan, tossut kuntoon!

Variaatio tunti on taas hyvin itsenäistä työskentelyä. Sen aikana pidät myös tauon jos olet jatkamassa nykytanssi tunnille: käyt haukkaamassa happea ja välipalaa! Ja yleensä te saatte itse päättää koska tauko on ja minkä pituinen, kunhan nyt sitten myös harjoittelette…Ja minä yritän ehtiä katsoa jokaista tunnin aikana! päätötyö variaatioita voitte jo miettiä kesän aikana: mitä te haluatte tehdä?

Päätavoitteena on tietenkin 8-luokan ja 4-luokan päättötyö variaatiot, mutta kisavariaatiota ja ihan vaan esitysvariaatiota saa mielellään harjoitella lisäksi. (ja duo ja trioja)

Neljännen luokan ballerinat lämmitelkää itsenäisesti ennen variaatiotunnin alkua, hyvin!

Nykytanssi 6-8
SU Sportsgym 19.15-20.45

Näillä nyky 6-8 tunneilla sunnuntaisin keskitytään erityisesti 8-luokan yleisiin opintoihin. Tanssimme siis nykytanssia ja jazzia, mutta lähtökohtana on 8-luokan opetussuunnitelmassa olevat ns. tanssin yleiset taidot ja tiedot. Tunneilla annamme myös aikaa omien koreografioiden työstämiselle. 6-luokkalaiset huoli pois, pärjäätte kyllä!