Tervetuloa Musiikkiopisto Arkipelagiin

Tanssiharrastuksen aloittaminen on hyvä päätös. Tanssi pitää yllä kuntoa, liikkuvuutta ja hyvää ryhtiä, mutta säännöllinen tanssiharrastus kehittää myös keskittymistä, itsetuntemusta, luovuutta, itsevarmuutta ja esiintymisvarmuutta, sosiaalisuutta ja yhteistyötaitoja sekä pitkäjänteisyyttä!

Taiteen perusopetus kuuluu Suomen viralliseen koulutusjärjestelmään ja opetus Arkipelagissa etenee tavoitteellisesti opetussuunnitelmamme mukaan. Opintojen kesto on keskimäärin 8–9 vuotta, josta noin viisi vuotta suoritetaan perustutkintoa. Perusopintoja seuraavat syventävät opinnot ja opiston päättötodistus ruusun kera!

Opistossa opiskelu vaatii aktiivista osallistumista opetukseen sekä sitoutumista esityksiin. Tanssi on esittävä taiteenlaji ja esitykset ovat osa oppimista.

Tanssitunnilla
Tule tunnille ajoissa ja asianmukaisessa vaatetuksessa, mukanasi iloinen mieli ja vesipullo. Pitkät hiukset kiinni. Tunnilla ei käytetä purukumia, kelloja, kännyköitä tai koruja. Vanhemmat hoitavat pienten oppilaiden vessakäynnit ennen tuntia.

Poissaolot
Poissaolo ilmoitetaan suoraan omalle opettajalle tekstiviestillä. Mikäli oppilas on estynyt tulemasta tunnille, ei opettajalla ole velvollisuutta korvata tuntia. Opettajan sairastuessa sijainen pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Opetusta ei anneta itsenäisyyspäivänä, vappuna ja loppiaisena.

Opintojen eteneminen
4–7-vuotiaat opiskelevat lastentanssia, 7–9-vuotiaat tanssin perusteita. Yli 10-vuotiaat valitsevat itselleen pääaineeksi joko baletin, nykytanssin tai streettanssin. Pääainetta harrastetaan kaksi kertaa viikossa 60–90 min. Jos kiinnostusta ja voimia löytyy, voi pääaineen lisäksi valita sivuaineen tai kaksi. Pääaineen valinnan jälkeen perusopinnoista valmistutaan viiden opintovuoden jälkeen, jos käy opetussuunnitelman mukaisesti kaksi kertaa viikossa päälajiaan.
Opisto pyrkii joustamaan: Jotkut oppilaat harrastavat tanssia kerran viikossa, vaikka ovatkin täyttäneet 10 vuotta ja toiset voivat tanssia jopa yli neljä kertaa viikossa, riippuen kiinnostuksesta ja mahdollisuuksista. Myös nuoremmilla innokkailla tanssijoilla on mahdollisuus harrastaa useamman kerran viikossa niin halutessaan. Tästä johtuen eri oppilaat saavat todistuksen eri ikäisinä.

Esitykset
On tärkeää sitoutua esityksiin, sillä opettajat tekevät kullekin ryhmälle omat koreografiat ja jokaisella oppilaalla on esityksessä oma roolinsa. Mikäli oppilas ilmoittaa viime hetkellä perumisesta, opettaja ja muut ryhmän tanssijat joutuvat tekemään ylimääräistä työtä paikatakseen puutteen. Tanssijan perheenjäsenten on varattava näytöksiin lippu etukäteen. Näytökset ovat yleensä loppuunmyytyjä. Lipunosto-ohjeet ilmoitetaan kunkin esityksen yhteydessä erikseen.

Laskutus
Lähetämme laskun sähköpostitse lukukausittain. Uusi oppilas saa kokeilla lajia kolme ensimmäistä oppituntia. Mahdollinen peruutus tulee tehdä ennen neljättä oppituntia, jonka jälkeen lukukausimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan. Meillä on käytössä sisaralennus sekä 50% alennus tanssin pääaineesta, mikäli tanssioppilaalla on myös musiikki- tai muskarioppilaspaikka.

Pääainemaksulla oppilas saa tanssia 1–3 kertaa viikossa riippuen montako tuntia opintoihin milläkin luokka-asteella kuuluu (tanssin perusteet ja tanssin perusopinnot 1–2 krt/vko, tanssin syventävät opinnot 1–3krt/vko). Sivuainemaksu ensimmäisestä oppitunnista on 90€. Sen jälkeen kolmesta seuraavasta oppitunnista peritään 35€/oppitunti. Maksu tulee siis sivuaineissa oppituntikohtaisesti, ei lajikohtaisesti. Maksukatto on 340€, eikä maksua peritä enää neljännen sivuaineen jälkeen.
Yllämainittu hinnoittelu koskee vain tanssin varhaiskasvatusta ja taiteen perusopetuksen piirissä olevia lapsia ja nuoria. Useampia kertoja viikossa aikuisryhmissä harrastavalle sivuainemaksu tulee jo seuraavasta tunnista vaikka laji olisi sama (195€ + 90€ + 35€ jne).

Eepos
Oppilaan eteneminen opinnoissa dokumentoidaan Eepokseen (arkipelag.eepos.fi), jossa oppilas ja kotiväki voivat seurata edistymistä. Eepokseen kertyy ajan myötä opinnoista digitaalinen portfolio oppilaan omaan käyttöön.
Jatkoilmoittautuminen tehdään Eepoksen kautta. Uudet oppilaat saavat tunnukset järjestelmään soittamalla kansliaan heti opintojen alettua. Pidäthän huolta salasanasta, tarvitset sitä joka vuosi! Tee jatkoilmoittautuminen annettuun päivämäärään mennessä, sillä opettajat buukataan ja syksyn ryhmät lyödään lukkoon edellisenä keväänä. Ryhmiä voi jäädä toteutumatta, mikäli moni oppilas viivyttää ilmoittautumistaan.

Opintojen keskeyttäminen
Kannattaa keskustella oman opettajan kanssa ennen lopetuspäätöstä. Jos lopetuspäätöksen syynä on motivaation puute, opettaja voi auttaa keksimään keinoja motivaation parantamiseksi. Motivaation nousut ja laskut ovat luonnollisia pitkäjänteisessä treenaamisessa, niitä ei kannata pelästyä.
Opintojen keskeytymisestä on aina ilmoitettava kansliaan kirjallisesti, joko postitse Fredrikanaukio 2 a, 21600 Parainen tai sähköpostitse
kansli2@arkipelagmusik.fi.

Kisaryhmät
Arkipelagissa on useita kilpailevia tanssiryhmiä, jotka osallistuvat erilaisiin tanssitapahtumiin ja -kisoihin ympäri Suomea. Mikäli haluat esiintyä ja kilpailla paljon, kerro opettajallesi kiinnostuksestasi. Järjestämme aika ajoin koetanssitilaisuuksia.

Kuvausluvat
Julkaisemme markkinointi- ja viestintätarkoituksessa oppilaidemme kuvia omissa medioissamme (internetsivut, some) sekä mahdollisesti meistä kertovien lehtijuttujen, -mainosten ym. yhteydessä. Kuvauslupaa on kysytty Eepoksessa, mutta lisäksi kysymme vanhemmilta lupia toistaiseksi erikseen jokaisen kuvauksen kohdalla pääasiassa sähköpostitse (poikkeuksena kisaryhmäläiset, joiden kuvausluvat ovat pysyvästi voimassa).

Tanssioppilaiden vanhempainyhdistys
Yhdisys toimii Paraisilla ja Kaarinassa opettajien ja oppilaiden apuna lapsen tanssiharrastuksessa esimerkiksi järjestämällä kahvituksia, huoltamalla pienempiä tanssijoita, toteuttamalla puvustusta ja lavastusta tanssiesityksissä, sekä auttamalla esitysten markkinoinnissa. Yhdistys ei peri jäsenmaksua. Mikäli haluat mukaan toimintaan, ota yhteyttä tanja.e.auvinen@gmail.com.

Tietoa ja uutisia

  • Tärkeimmät tiedot Arkipelagista ja yhteystiedot (mukaan lukien opettajien puhelinnumerot ja tiedot lukukausimaksuista) löydät internetsivuiltamme.
  • Treenipaikkojen osoitteet löydät arkipelagmusik.fi/tanssi -sivulta klikkaamalla paikkakunnan nimeä.
  • Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@arkipelagmusik.fi.
  • Saat säännöllisesti sähköpostiisi uutiskirjeen sekä tanssijoiden oman Tanssipostin, joissa kerrotaan ajankohtaisista asioista, kuten kursseista ja tapahtumista. Pidäthän huolta, että meillä on sähköpostiosoitteesi!
  • Tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa @arkipelagmusik
  • Oma tanssinopettaja on oppilaalle tutuin ihminen opistossa, ja häneltä voi aina kysyä mieltä askarruttavista asioista! Lisätietoa opiston toiminnasta saat myös kansliasta ja rehtorilta.