Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Tanssijat ja luistelijat yhdistävät voimansa Paraisilla

Musiikkiopisto Arkipelag ja Parsport ry:n taitoluistelujaos yhdistävät voimansa ja järjestävät marraskuussa 2020 koko perheen tanssi-taitoluisteluesityksen Paraisten jäähallissa. Osa jäähallin jäästä katetaan tanssilattialla, minkä ansiosta molemmat lajit pääsevät oikeuksiinsa samalla estradilla.

— Hankkeen tavoitteena yhdistää kaksi keskenään hyvin erilaista taiteenalaa, luoda yhteistyötä ja synnyttää ystävyyksiä. Taitoluistelijat saavat mahdollisuuden tutustua tanssin maailmaan ja tanssijat taitoluistelun maailmaan, Musiikkiopisto Arkipelagin rehtori Jenni Uimonen kertoo.

Jääprinsessasadussa on käynnissä käsikirjoitusvaihe. Arkipelagin tanssinopettaja Solveig Ekholm ja Parsport ry:n taitoluistelujaoksen hallituksen jäsen Sara Troberg kirjoittavat tarinan, joka saa inspiraationsa Frozen-elokuvista ja Lumikuningatar-sadusta. Myös koreografiatyö on jo käynnissä etäopetuksen ohella.

— Päähenkilön nimi on Greta ja sadussa käsitellään ilmastonmuutosteemaa, Solveig Ekholm paljastaa.

Jääprinsessasatu esitetään lauantaina ja sunnuntaina 28.–29.11.2020. Molempina päivinä on päivä- ja iltanäytös. Jäällä nähdään yhteensä n. 250 tanssioppilasta ja 40 luistelijaa sekä musiikkioppilaita.

Hankkeelle haettiin apurahoja useista säätiöistä ja päätösten tultua selvisi, että niitä saatiin yhteensä viidestä eri paikasta.

— Olemme hyvin iloisia apurahoista, jotka varmistivat hankkeen toteutumisen. Niiden avulla saamme tehtyä upean shown! Apurahoilla ja lipputuloilla katetaan osa jäähallin vuokrasta, tekniikasta, lavastuksesta ja puvustuksesta, Jenni Uimonen kertoo.

Lue lisää tapahtumasivulla »