ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Tanssileireiltä hauskimmat tanssimuistot

By 6.12.2018No Comments
– Tanssileiri on ehdottomasti hauskin tanssimuistoni. Jokainen leiri tuo aina jotain sellaista, mikä jää mieleen. Apinajamit, sipsit, kanahypyt, aurinkojuhlat ja tietenkin korttipelit, 15-vuotias kemiönsaarelainen tanssioppilas Iira Lappalainen kertoo.
Iiran mielestä tanssiharrastuksessa on kaikkein mielekkäintä haasteen ylittäminen ja jonkin vaikean asian ymmärtäminen.
– Tanssi myös pitää tietynlaisen rytmin yllä. Vaikka treenit ovatkin nyt vähän myöhemmin illalla ja olo tuntuu ehkä aluksi hieman väsyneeltä, niin tanssitunnin jälkeen on aina aivan mahtava tunne, Iira miettii.

Iira kokee oppineensa tanssitunneilla, että ei haittaa, vaikkei ei aina osaisikaan ihan kaikkea. Tärkeintä on, että itse nauttii siitä, mitä tekee.

Joulukuun tanssioppilaksi valittu Iira aloitti tanssiopintonsa Arkipelagissa 4-vuotiaana lastentanssilla. Tällä hetkellä 15-vuotiaan Iiran pääaine on moderni tanssi ja sivuaineet tanssi-improvisaatio ja koreografia. Hänen tanssinopettajanaan toimii Marianne Petters.

Tanssiopintojensa aikana Iira on osallistunut moniin erilaisiin esityksiin. Kysyttäessä ihan päällimmäisenä nousee mieleen Ön/Saari-musikaali. Myös viime vuoden oma soolokoreografia oli mieleenpainuva. Siinä oli tehtävänä yhdistää kuvataide ja tanssi. Iira teki ja tanssi koskettavan, “Haasteita”-nimisen soolon ihmissuhteista.