ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

De roligaste minnena är från danslägren

By 6.12.2018 No Comments
– Danslägren är absolut mina roligaste dansminnen. Varje läger har alltid något speciellt som man kommer ihåg. Apjammen, chipsen, hönshoppen. solfesten och naturligtvis kortspelen, berättar den 15-åriga danseleven Iira Lappalainen från Kimitoön.
Det bästa med dansen är att klara utmaningar och att förstå någon svår sak.
– Dansen håller också upp en viss rytm. Man känner sig alltid full av energi efter danslektionerna trots att de är ganska sent på kvällen och man kanske känner sig lite trött i början, funderar Iira.

Iira har lärt sig på danslektionerna att det inte är huvudsaken att man alltid kan allt. Huvudsaken är att man njuter av det man gör.

Iira, månadens danselev i december, började dansa i barndansgruppen då hon var fyra år gammal. Som bäst har den 15 åriga Iira modern dans som sitt huvudämne, dansimprovisation och koreografi som biämne. Marianne Petters är hennes danslärare.

Iira har under alla dessa år deltagit i otaliga olika slags uppvisningar. Hon kommer främst att tänka på musikalen Ön/Saari. Även hennes egen solokoreografi förra året finns starkt i hennes minne. Uppgiften var att kombinera bildkonst och dans. Iira gjorde en rörande koreografi ”Utmaningar”, som handlade om människorelationer.