Parainen TanssiKaarina Tanssi

Tanssin kisakausi alkaa Helsingistä

By 7.11.2018 marraskuu 15th, 2018 No Comments

Kaarinan ja Nauvon tanssijat osallistuvat Estradi-tanssikilpailuun Helsingissä 10.–11.11. Nauvon tanssijoille kyseessä on ihkaensimmäinen valtakunnallinen kilpailu! 11–14 vuotiaista oppilaista koostuva ryhmä esittää nykytanssikoreografian Auringonnousun vangitsemat.

Kaarinan ryhmät osallistuivat viime vuonna Dancestationiin, mutta myös heille Estradi on ensimmäinen kilpailu oman koulun ulkopuolella! Kaarinan 8–9-vuotiaat baletin ekaluokkalaiset esittävät iloisen ja vauhdikkaan Polkarakki-tanssin ja 9–11-vuotiaat ballerinat osallistuvat humoristisella Oodi arkiaamuille -koreografialla. Yhteensä Estradiin on lähdössä 33 Arkipelagin tanssijaa!

Estradi-tanssikilpailu pidetään Helsingissä, Suomalaisen Yhteiskoulun (SYK:n) auditorion näyttämöllä. Kisaa voi seurata sosiaalisessa mediassa (Facebookissa ja Instagramissa).

Myös Arkipelagin kisaryhmä Minimidancers on lähdössä Helsinkiin marraskuussa. Ryhmä valittiin videokarsinnan kautta Tanssioppilaitosten NykytanssiPalettiin, jossa tanssikoulut eri puolilta Suomea esiintyvät nyky- tai jazztanssinumeroillaan. Kisaryhmä esittää tanssikatselmuksessa Harry Potter -teoksensa 24.11.

NykytanssiPaletti on Suomen Kansallisbaletin ja Suomen Tanssioppilaitosten Liiton järjestämä tanssikatselmus, joka pidetään Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa jo kahdeksatta kertaa.

 

Kuvassa Oodi arkiaamuille.