Skip to main content
ArkipelagParainen Tanssi

Arkipelagin rytmiset voimistelijat menestyivät kisoissa

By 20.3.2018No Comments

Neljä Arkipelagin voimistelijaa nousi toiseen luokkaan viikonloppuna 17.–18.3. Piikkiössä, Turun liikuntaseuran järjestämässä rytmisen voimistelun kilpailussa. Arkipelagilla on sen seurauksena kymmenen voimistelijaa toisessa luokassa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kiinnostus rytmistä voimistelua kohtaan Arkipelagin Paraisten tanssilinjalla on muutenkin lyönyt ennätyksiä tänä vuonna. Aiempaa useampi oppilas treenaa lajia ja ennätysmäärä oppilaita myös osallistuu kilpailuihin. Vuoden ensimmäisessä kilpailussa Turussa oli mukana kokonaista 20 kilpailijaa Arkipelagista!

Rytminen voimistelu on sekoitus akrobatiaa, välinetekniikkaa ja balettitekniikkaa ja mukana on mm. vaikeita hyppyjä ja piruetteja.

Virallinen kilpaileminen alkaa ensimmäisestä luokasta, jossa voimistelija esittää vapaaohjelman, eli ohjelman ilman välineitä. Näissä kisoissa voi nousta luokassa ylöspäin mikäli sijoittuu tarpeeksi hyvin. Ensimmäisestä luokasta noustaan toiseen luokkaan jne. aina kuudenteen luokkaan, eli mestariluokkaan asti. Välineen kanssa kilpaileminen aloitetaan toisessa luokassa.

Rytminen voimistelu vaatii paljon notkeutta.