ArkipelagMusiikkiKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Teemaviikolla sukelletaan yhdessä poikkitaiteellisiin työpajoihin

By 24.10.2019No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin teemaviikon 4.–10.11. (vko 45) aihe on Yhdessä – Tillsammans. Musiikin opiskelu on usein enimmäkseen yksin tehtävää harjoittelua ja tunteja oman opettajan kanssa. Teemaviikolla tähän tulee poikkeus. Opettajat ovat yhdessä suunnitelleet poikkitaiteellisia työpajoja, joissa sekoittuvat uudet tekniikat, eri instrumentit, musiikki ja tanssi, muskari ja kuvataide, laulu ja runous… ja joissa oppilaat pääsevät touhuamaan musiikin ja/tai tanssin parissa – yhdessä.

Viikon vierailevia tähtiä ovat Soili Perkiö ja Maiju Kopra, jotka vetävät yli 7-vuotiaille suunnatun Dalcroze-rytmiikkatyöpajan Paraisilla ja Kaarinassa. Dalcrose-rytmiikka on musiikillista ilmaisua liikkeen ja äänen avulla. Siinä yhdistyvät säveltapailu, kehon liike ja improvisointi. Työpajassa lauletaan, loruillaan, liikutaan ja soitetaan rytmisoittimia. Oppimiskokemusten päämääränä on kehittää oppilaan itsenäistä kykyä kuunnella, esittää ja luoda, mikä edistää oppilaan varmuutta ja yksilöllistä ajattelua musiikillisessa toiminnassa. Työpajoihin voi ilmoittautua kirjoittamalla nimensä Paraisten ja Kaarinan toimipisteiden seinillä oleviin listoihin.

Kemiönsaaren vieraileva tähti on Kirsimari Pohjanheimo, joka vetää Orff-työpajan. Orff-pedagogiikassa edetään ihmisen kehityksen mukaisella tavalla: rytmi kasvaa puheesta, sitten syntyy melodia ja sen pohjalta harmonia. Orff-menetelmä korostaa jokaisen mahdollisuutta musisoida ilman aiempia musiikkiopintoja tai erityislahjakkuutta. Työpajassa etsitään yhdessä iloa luovasti ja leikkimielisesti laulaen sekä liikkuen.

Työpajojen lisäksi kaikki oppilaat ovat tervetulleita konsertteihin. Alkusoittona teemaviikolle toimii Harppukonsertti pe 1.11. klo 18–19.30 Turun Konservatorion Sigyn-salissa. Konsertissa esiintyvät Musiikkiopisto Arkipelagin ja Turun Konservatorion harpistit ja mukana on myös viidentoista harpistin muodostama harppuyhtye!

Opettajista koostuva Arkipelag trio feat. Samuli Jokinen goes Accordeon Latino esiintyy Paraisten Ravintola Kamussa ti 5.11. klo 18. Arkipelag trio, eli Janne Engblom (basso ja laulu), Oskar Suksi (rummut) ja Henri Marjamäki (kitara), solistinaan harmonikansoittaja Samuli Jokinen sukeltaa keikalla lattarirytmien sykkeeseen.

Klassisemmasta repertuaarista kiinnostuneet voivat suunnata Paraisten Folkhälsanille, jossa Arkipelagin oppilaat sekä opettajat Henrik Järvi (piano) ja Outi Laakio (laulu) esiintyvät ti 5.11. klo 18.

Myös Pianoauran PianoZoo-konserttia, jossa jousikvartetin solisteina esiintyy mm. kolme Arkipelagin pikkupianistia, kannattaa mennä katsomaan lauantaina 9.11. klo 15 Turun seudun musiikkiopiston juhlasaliin. Kaikkiin neljään konserttiin on vapaa pääsy.

Myös osaa työpajoista on mahdollista tulla seuraamaan.

Kaarinan ja Paraisten musiikkileikkikoululaiset sukeltavat omilla tunneillaan meren syvyyksiin tarinoiden, laulamisen, liikkumisen, soittamisen ja kuvallisen ilmaisun kautta tavallisen aikataulun mukaisesti. Yhdessä luodaan merenalainen maailma maalaten, piirtäen ja värittäen. Kemiönsaarella muskarilaiset ja lastentanssilaiset yhdistävät voimansa yhteistunneilla.

Kaarinan ja Paraisten tanssioppilaille ensisijainen tapa osallistua teemaviikkoon on olla mukana tanssitapahtuma ja -kilpailu Dancestationissa (2.-3.11), joko osallistumalla tanssityöpajoihin, kilpailuun tai tulemalla katsomaan kisaa. Dancestation-tanssityöpajat ovat ilmaisia Arkipelagin oppilaille. Tanssioppilaiden on kuitenkin mahdollista osallistua myös muihin heitä kiinnostaviin työpajoihin teemaviikolla. Kemiönsaarella tanssijoiden teemaviikko sisältää mm. työpajoja lyömäsoitinoppilaiden kanssa.

Teemaviikko kuuluu Arkipelagin syyslukukauteen joka vuosi, ja sen tarkoituksena on rikkoa rutiineja, herätellä luovuutta, luoda ystävyyksiä ja tehdä yhteistyötä. Teemaviikolla ei järjestetä tavallisia soitto-, laulu- tai tanssitunteja, ellei opettaja siitä erikseen ilmoita. Teemaviikon ohjelma on oppilaille maksutonta.

Katso viikon aikataulu ja kysy lisätietoja omalta opettajaltasi »