Skip to main content
Parainen Tanssi

Tietopaketti rytmisestä voimistelusta

By 15.1.201818 tammikuun, 2018No Comments

Rytmisen voimistelun järjestelmä voi vaikuttaa ensialkuun monimutkaiselta. Kysy neuvoa, jos jokin kohta jää epäselväksi!
– Nadja Ekholm, rytmisen voimistelun opettaja
040 702 1648, ekholmnadja@gmail.com.

Yleistä varusteista

 • Kaikki uudet tytöt tarvitsevat tänä vuonna hyppynarun. Hyppynaruja voi ostaa Turusta Eerikinkadulta, Piruetista. Halvimmat narut maksavat 11e ja kalliimmat n.30e. (Ennen kuin leikkaat narun sopivan pituiseksi, kysy neuvoa.) Myös vanhemmat tytöt, muistakaa tarkistaa onko narunne vielä sopiva.
 • Samasta liikkeestä kannattaa ostaa myös puolitossut. Puolitossut ovat vain varpaiden yli menevät tossut, jossa on kaksi kuminauhaa jotka menevät kantapään ympärille. Yleensä nahasta tai joustokankaasta tehdyt.
 • Treenivaatteeksi sopii toppi ja leggingsit tai mustat pienet shortsit.
 • Muista juomapullo aina mukaan tunnille.
 • Toivoisin myös että kaikki ilmoittavat ajoissa poissaoloistaan mielellään viimeistään 2h ennen tunnin alkua.

Hankinnat Glitterit

 • Tarkista onko sinulla vielä sopivan kokoinen naru ja ovatko tossut vielä sopivat
 • Tarvitsemme tunneilla kaikkia välineitä! Tärkeimmät ovat naru, vanne ja keilat tulevana vuonna.
 • Muista uusia lisenssi tulevaa kautta varten ja ilmoittautua ajoissa kisoihin minulle

Hankinnat Srassit ja ryhmä A

Tänä vuonna nämä ryhmät alkavat treenata kahdella uudella välineellä: vanteella ja keiloilla.

Vanne

 • Tulet tarvitsemaan oman vanteen, jonka voi ostaa piruetista tai netistä. Vanne maksaa piruetissa 22e. Vanteen kuuluu ulottua maasta lantion ja lonkkaluun korkeudelle asti. Vanne kannattaa päällystää teipillä.

Keilat

 • Keilan pitää olla yhtä pitkä, kuin kämmenen keskeltä kyynärpäähän asti. Keilojen koko on hyvä, kun pieni nuppi on keskellä kämmentä ja paksumpi pää yltää kynnärpäähän asti, isompia ei kannata ostaa. Osta joko koko kumiset keilat tai puolikumiset, jossa on muovia. Mitä enemmän kumia keiloissa, sitä vaarattomammat. Osta keilat, jotka saa liitettyä yhteen. (Chacott-kumikeiloja saa piruetista 65 e 41cm pitkät ja rsg-shopista netistä saa 40 e ylöspäin)
 • Minulla on tällä hetkellä 4 paria keiloja lainattavissa, mutta suosittelen hankkimaan omat pian

Kilpailujärjestelmästä

Kilpaileminen on vapaaehtoista, toki sitä suositellaan esintyymiskokemuksen vuoksi.

Kisapäivä selviää yleensä hyvissä ajoin ja ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu 1-3kk ennen kilpailua. Kilpailun tarkemmat aikataulut tulevat aina hyvin myöhään, vasta ilmoittautumisien jo mentyä.

Ensimmäinen harrastusvuosi

 • Ensimmäisenä vuonna saa kilpailla Stara-kilpailuissa = Stara tapahtumassa, jos haluaa.
 • Stara järjestetään Turussa 1-3 krt vuodessa, yleensä Kupittaan hallissa tai Nunnavuoren palloiluhallissa. (Kilpailuja järjestetään myös muualla suomessa, jos ei ehdi Turun kisoihin mukaan.)
 • Starassa täytyy olla alle 13-vuotias.
 • Stara on leikkimielinen kilpailu, jossa lapsi saa esiintymiskokemusta ja mitalin. Siihen harjoitellaan ohjelma, jonka muutkin esittävät, eli kaikki tekevät kilpailussa saman ohjelman.
 • Ohjelman saa esittää yksin, pareittain tai nelistään. Ohjelma on vapaaohjelma, eli se esitetään ilman välineitä.
 • Staroissa voi harjoitella myös välineohjelmien esittämistä.
 • Yleensä kun Stara-ohjelmaa on esitetty vuoden ajan, siirrän tytön 1.lk riippuen iästä.

Toinen harrastusvuosi

 • 1lk. tarkoittaa että esitetään jälleen vapaaohjelma eli ohjelma ilman välineitä, joka on hieman vaikeampi, mutta tällä kertaa se esitetään yksin ja kyse on oikeasta kilpailusta. Eli 1lk. kisoissa kaikki eivät saa mitalia. Näissä kisoissa voi nousta luokassa ylöspäin mikäli sijoittuu tarpeeksi hyvin. Mikäli lapsesi ei nouse luokasta, voi olla hyvä jättää kertomatta hänelle tuloksia. Harrastus on kuitenkin tarkoitettu tanssin tukemiseksi ja näin tanssi pysyy tärkeimpänä. Emme myöskään halua tuottaa pettymyksiä turhaan sillä kehitystä tapahtuu joka tapauksessa.
 • Ensimmäisestä luokasta noustaan toiseen luokkaan jne. kuudenteen luokkaan, eli mestariluokkaan asti.
 • Vasta toisessa luokassa kilpaillaan välineen kanssa. Tulemme kuitenkin esittämään välineillä Arkipelagin tanssiesityksissä.
 • Haluaisin saada suuntaa antavaa tietoa ketkä ajattelivat kilpailla tänä vuonna?

Mitä kilpaileminen maksaa?

1. Turun Liikuntaseura
Kilpailemme Turun Liikuntaseuran kautta, joten heille maksetaan jäsenmaksua, joka on vuodessa 25 euroa, ja joka maksetaan heti. Jäsenmaksu maksetaan Turun Liikuntaseuran tilille.

Huom! Jos osallistut TLS:n yhteisiin treeneihin Turussa on myös tärkeää että olet maksanut jäsenmaksun, koska silloin vakuutus on voimassa. TLS toimii kilpailuissa tuomareina sekä tekevät paljon yhteistyötä kehittääkseen toimintaa.

2. Lisenssi
Lisenssi pitää olla ostettuna ennen kisoihin ilmoittautumista. Osta lisenssi mahdollisimman pian, mikäli tyttäresi haluaa kilpailla. Jos lisenssi ei ole voimassa, kilpailuihin ei voi ilmoittautua.

Ohjeet stara-lisenssin ostoon
Suomen voimisteluliiton sivuilla www.voimistelu.fi > tapahtumat ja kilpailut > kilpailulisenssit ja vakuutukset. Täältä voit katsoa stara-lisenssin tai Kilpa A:n tuoteselostetta sekä ostaa lisenssin. Staralisenssi maksaa vakuutuksen kanssa 14 euroa.

Ohje Rv 1 lisenssin ostoon (RV 1= luokkanousu kilpailu)
RV1 lisenssi maksaa vaakuutuksen kanssa 99 e. Ohjeet ovat muuten samat kuten Stara-tapahtuman lisenssin ostossa, mutta tarkista kilpalisenssin tuoteseloste.

3. Tuomarimaksu
Kymmenen euroa maksetaan kisojen yhteydessä tai sen jälkeen. Tämä maksu pätee vain silloin kun kilpaillaan toisella paikkakunnalla!

4. Kisamaksu maksetaan vasta kisan jälkeen
Kisat maksavat aina n. 10-25 € per numero joka esitetään. Kisan hinnat löytyvät kisojen nettisivuilta. Netistä löytyvät kilpailukutsut, joissa myös lukee hinnat ja samoille sivuille ilmestyvät aikanaan myös kilpailujen aikataulut.

5. Kilpailuasut
Kilpailuasuja saa lainata Nadjalta. Asuja on rajallinen määrä, muista aina ilmoittaa etukäteen, jos tarvitset pukua. Kun lainaat pukua pidä se siististi ja muista antaa henkari takaisin mikäli olet saanut sellaisen.


Turun liikuntaseuran (TLS) harjoitukset

Tänä vuonna voit myös osallistua TLS tunneille turussa lauantaisin. Jos kiinnostaa, ota yhteys Ulla Meltsakseen: ulla.meltsas@kolumbus.fi