ArkipelagMusiikki

Pasunisti Fanni Lastumäki Kemiönsaarelta on helmikuun musiikkioppilas

By 15.2.2018No Comments

Kuukauden musiikkioppilas on 16-vuotias pasunisti Fanni Lastumäki Kemiönsaarelta.

– Fanni ansaitsee kuukauden oppilaan tittelin, koska hänellä on hieno asenne soittamiseen ja kehittyy koko ajan koulukiireistään huolimatta. Hänellä on määrätietoinen ote ja haluaa ylittää niitä kynnyksiä jotka aina tulee tässä hommassa vastaan, opettaja Mikael Långbacka kehuu.

Aiemmin selloa soittanut Fanni vaihtoi kolme ja puoli vuotta sitten pasuunaan, koska puhallinsoittimet ovat aina kiehtoneet häntä.

– Isä soittaa trumpettia ja on aina kuunnellut jazzia. Sitä kautta itsellänikin on tullut kuunneltua paljon jazzia ja luultavasti juuri isän soitto on saanut minut kiinnostumaan puhallinsoittimista, Fanni kertoo.

Fanni soittaa myös pasuunaopettajansa Mikaelin johtamassa Archipelago Big Bandissa, puhallinsoittajista koostuvassa jazz-orkesterissa. Keikkojakin on ollut jo muutama.

– Soittaminen on mukavaa, vaikka koulujuttujen kanssa on kiire ja harjoittelu jää välillä liian vähälle. Parasta soittamisessa on juuri puhallinsoittajien ryhmään kuuluminen ja se kun pääsee eteenpäin ja tietää onnistuneensa!