Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Tutustu Viides sisar -elokuvan päähenkilöihin

By 28.4.20217 toukokuun, 2021No Comments

Viides sisar tanssi-taitoluisteluelokuvassa on viisi päähenkilöä, jotka ovat prinsessoja, siskoksia. Tytöt ovat nimeltään Maa, Ilma, Vesi, Tuli ja Empatia. Ilmalla on erityinen voima, mutta vaikeuksia hallita sitä, minkä johdosta hänet erotetaan siskoistaan jo nuorena tyttönä. Löytävätkö muut prinsessat elokuvan aikana itsestään voimia, joilla auttaa siskoaan?

Musiikkiopisto Arkipelagin ja ParSport Taitoluistelun yhteistyössä tekemä tanssi-taitoluisteluelokuva julkaistaan SemiLive-palvelussa ja on katsottavissa 16.5.2021 klo 18 alkaen. Elokuvassa on mukana on n. 200 tanssijaa ja 50 taitoluistelijaa.

Maa

Nuorempaa Maata näyttelee 9-vuotias Lilli Laine ja vanhempaa 14-vuotias Taimi Laine.

Millainen hahmo Maa on?
Taimi: Tosi maanläheinen tyyppi, joka tykkää luonnosta. Kun mietittiin, millainen tanssi voisi kuvastaa häntä, nykytanssi tuntui sopivalta, erityisesti lattiaosuudet.  Puvustuskin oli ruskeaa ja vaaleanruskeaa ja kasvoissa vihreää.
Lilli: Maa on rauhallinen hahmo.

Millaista kuvauksissa oli?
Taimi: Kuvauksissa oli tosi hauskaa, tykkäsin ihan hirveästi.
Lilli: Kuvauksissa oli kivaa ja oli aika jännittävää odottaa omaa vuoroa niin kauan.

Tuli

Nuorempaa Tulta näyttelee 12-vuotias Lotta Bergman ja vanhempaa 15-vuotias Sara Snickars.

Millainen hahmo Tuli on?
Sara: Tuli tuntee hyvin vahvasti. Jos hän on iloinen, hän on tosi iloinen ja jos hän on surullinen, hän on tosi surullinen. Se näkyy erityisen selvästi siinä kohtaa, kun Tuli löytää voimansa.
Lotta: Kyllä ja ehkä myös vähän ilkikurinen ja leikkisä, mikä näkyy alussa, kun Tuli härnää siskoaan. Harjoituksissa etsimme liikkeitä ja asentoja, jotka olivat tulen näköisiä: Dramaattisia ja räväköitä.

Millaista kuvauksissa oli?
Sara: Mielenkiintonen ja hauska kokemus. En ole tehnyt mitään sen kaltaista aiemmin. Tavalliseen näytökseen verrattuna oli tosi erilaista, että kohtaukset sai ottaa uudelleen, jos ei heti onnistunut. Toisaalta se tuntui hyvältä, kun välillä meni kerrasta purkkiin.
Lotta: Kiva kokemus, jotenkin oli vaan tosi hauskaa tehdä se leffa. Ja kun siellä oli kamerat ja valot, hienot lavasteet ja kaikki.

Vesi

Nuorempaa Vettä näyttelee 10-vuotias Olivia Österlund ja vanhempaa 13-vuotias Brianna Sandell.

Millainen Vesi on?

Olivia: Rohkea ja kiltti. Hänen liikkeensä olivat spagaatti ja aaltoilevia liikkeitä.

Brianna: Ja myös herkkä. Liikkeet ovat pehmeitä ja notkeita. Spagaatin lisäksi oli selkäliikkeitä siinä kohtaa, kun hän käyttää omaa voimaansa.

Millaista kuvauksissa oli?

Olivia: Kuvauksissa oli aika lailla sellaista kuin olin ajatellutkin. Jäähallissa oli tosi kylmä.

Brianna: Kuvittelin, että vaan pari kameraa kuvaa joistain kauempaa, mutta siellä oli enemmän kameroita ja ne kuvasivat tarkasti ja läheltä. Hiusten värjäys jäi myös mieleen. Värjäsin hiukset siniseksi ja värin piti lähteä pois parissa pesussa, mutta se kestikin vaikka kuinka pitkään. Hiukset ovat vieläkin vähän vihreät.

Empatia

Nuorempaa Empatiaa näyttelee 11-vuotias Jolie Liinamaa ja vanhempaa 13-vuotias Mariela Westman.

Millainen Empatia on?

Jolie: Hän on kiltti, haluaa auttaa ja saada kaikki pirteäksi. Hahmon ominaisuudet tulivat ilmi erityisesti alussa, kun Ilma kaatuu, niin Empatia auttaa siskonsa ylös ja lohduttaa.

Mariela: Empatia on myös energinen ja iloinen. Liikkeisiin kuuluu vauhdikkaita, hauskoja liikkeitä, piruetteja ja paljon kontaktia muihin esiintyjiin.

Millaista kuvauksissa oli?

Mariela: Olemme hyviä kavereita muiden pääosan esittäjien kanssa myös tanssin ulkopuolella, joten kuvauksissa oli tosi hauskaa ja hyvät fiilikset. Oli myös kivaa saada nähdä, miten opettajat kehittelivät elokuvaa siinä samalla, työskentelivät yhdessä ja pitivät hauskaa. Yhtenä pääosanesittäjistä pääsin myös näkemään muiden ryhmien tanssit, joita ei normaalisti näe, koska esityksissä ollaan lavan takana.

Jolie: En tuntenut niin hyvin ennestään tanssikavereita, joten kuvauksissa oli kivaa, kun pääsi tutustumaan paremmin. Ajattelin, että se olisi kerran esitettävä juttu, mutta otettiinkin monta kertaa uudelleen ja useista eri kuvakulmista ja etäisyyksiltä.

Ilma

Nuorempaa Ilmaa näyttelee 12-vuotias Emmi Kanerva ja vanhempaa 15-vuotias Sonja Sievänen.

Millainen Ilma on?

Emmi: Aika kiltti ja auttavainen. Ilmalla on hempeämmät liikkeet kuin muilla. Ja vaaleat puvut ja meikit myös tuovat näitä ominaisuuksia esiin.

Sonja: Kiltteyden lisäksi Ilma on äkkipikainen. Hän ei osaa hallita tunteitaan kovin hyvin. Ilman liikkeisiin kuuluu hyppyjä ja ojennuksia.

Millaista kuvauksissa oli?

Emmi: Hauskaa, mutta kuvaukset kestivät koronan takia tosi kauan ja itse kuvauspäivät olivat pitkiä. Oli hauska tehdä koreografioita ja miettiä liikkeitä. Lisäksi oli kivaa viettää aikaa muiden tanssijoiden kanssa.

Sonja: Elokuvanteko oli kivaa ja kuvattavana oleminen myös. Erityisesti tykkäsin siitä, että siellä sai olla kavereiden kanssa. Varsinkin nyt, kun tänä lukuvuonna olemme joutuneet olemaan kavereista erillään aika paljon.