Skip to main content
ArkipelagKemiönsaari Tanssi

Uusia tanssilajeja Kemiönsaarelle

By 22.11.202312 joulukuun, 2023No Comments

Kemiönsaarella alkaa tammikuussa kaksi uutta tanssilajia: baletti ja hiphop.
Tunnit pidetään Amospuistonkoululla torstaisin 11.1.2024 alkaen.

Uusia lajeja opettaa tanssinopettaja Sofianna Salmi. Kaksikielinen Sofianna on valmistunut Turun taideakatemiasta tanssinopettajaksi keväällä 2023. Tanssin ja sen opettamisen lisäksi hänen opintoihinsa sisältyivät kinesiologian opinnot, jossa syvennyttiin mm. liikkuvan ihmisen anatomiaan. Osan opinnoistaan hän suoritti Tukholmassa. Aiemmin Sofianna on opettanut useissa eri tanssikouluissa Turussa, mm. Tanssikoulu Tankka, Tanssistudio All Star,Lahjan Tytöt ja Tanssistudio Fenix. Opetuksessa Sofiannalle on arvokasta kohdata oppilaat yksilöinä, luoda ryhmälle kannustava ja lämmin ilmapiiri sekä opettaa turvallisesti ja ergonomisesti, lajikohtaisia tavoitteita tai tanssin iloa ja riemua unohtamatta.

TORSTAI
Amospuiston koulu
16.15–17.15 Hiphop yli 10-vuotiaille
17.15–18.15 Baletti 7–10-vuotiaille
18.15–19.15 Aikuisbaletti

Kysy lisää ja ilmoittaudu soittamalla kansliaan 044 292 1508.

Hiphop
Hiphop on katutanssilajien yksi osa-alue. Hiphopissa leikitellään liikelaatujen ja rytmien kanssa. Hiphop on yhteisöllinen laji, jossa tanssitaan yhdessä monin eri tavoin. Tunneilla käytetään Cyphereitä, joka on tanssiin kuuluva piirimuodostelma sekä Battleja, joissa haastetaan kaveria leikkimielisesti. Tärkeänä osana on myös Freestyle, oma tanssiminen musiikin tahtiin.

Baletti
Tervetuloa tutustumaan baletin kiehtovaan maailmaan! Baletti tarjoaa mahdollisuuden kehittää tanssillisuutta ja ilmaisua. Tunnit aloitetaan tankotyöskentelyllä, jonka aikana harjoitellaan perusasentoja ja liikkeitä. Tangolta edetään keskilattialle harjoittelemaan liikkuvia sarjoja, piruetteja ja hyppyjä. Baletti kehittää kehon hallintaa, ryhtiä ja notkeutta. Tunneilla tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin, joten tutuksi tulevat myös eri balettien klassikot. Baletti antaa loistavan pohjan kaikkiin muihinkin tanssilajeihin.

Aikuisbaletti
Balettiharrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa. Opiskelu alkaa alkeista ja tunneilla opetellaan baletin tekniikkaa turvallisesti ja ryhmäläisten omat valmiudet huomioiden. Aikuisbaletti on klassisen musiikin tahtiin tehtävää monipuolista liikuntaa, joka lisää voimaa, parantaa ryhtiä, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja tasapainoa. Tule rohkeasti kokeilemaan myös ilman aiempaa tanssikokemusta.