ArkipelagMusiikki

Vaikean kappaleen selättäminen on parasta

By 4.4.20198 huhtikuun, 2019No Comments

– Soittamisessa parasta on se, kun oppii jonkun vaikealta tuntuneen kappaleen, jota on kauan harjoitellut, kertoo 12-vuotias kemiönsaarelainen huiluoppilas Nea Karell. – On hieno tunne, kun lopulta saa sen onnistumaan.

Aktiivinen Nea käy huilutuntiensa lisäksi yhteissoittotunneilla kahden muun huilistin kanssa sekä musiikintuntemuksessa. Lisäksi Nealla on usein säestystunteja, eli hän harjoittelee yhdessä häntä säestävän opiston pianistin kanssa. Kaikkien Musiikkiopisto Arkipelagin tuntiensa lisäksi hän käy Aikuisopiston pianotunneilla, kolmissa uintitreeneissä ja voimistelussa joka viikko.

– Nea saa hienosti pidettyä kasassa kaikki aikataulunsa, vaikka arki on välillä aikamoista tasapainoilua, kehuu Nean huilun- ja pianonopettaja Nina Källberg.

Lisäksi on tietysti harjoiteltava soittamista kotonakin.

– Harjoittelen pari kertaa viikossa. Usein tulee aloitettua pianosta, koska se on valmiiksi esillä. Sitä voi vaikka istahtaa soittamaan sillä aikaa, kun odottaa leivän paahtumista.

– Nea valittiin huhtikuun musiikkioppilaaksi, koska hän on kehittynyt todella paljon viimeisen kahden vuoden aikana, Källberg kertoo. – Ilokseni hän on oppinut myös yhteyden musiikin teorian ja oman soittamisen välillä. Koska opetan häntä sekä huilussa ja pianossa että yhteissoitossa ja musiikintuntemuksessa, meillä on aika hyvä tuntuma toisiimme. Tiedän heti kun Nea saapuu luokkaan, onko hänellä ollut hyvä vai huono päivä ja vaihdamme yleensä vähän ajatuksia tunnin aluksi.

– Kiva soittamisesta mieleen tuleva muisto on se, kun soitin luokkamme järjestämässä konsertissa, jossa kerättiin rahaa luokkaretkeä varten, Nea kertoo.