Skip to main content
ArkipelagMusiikki

Viulisti Kaisla Holkko valittiin Nuoriin solisteihin

Musiikkiopisto Arkipelagin paraislainen viuluoppilas Kaisla Holkko valittiin esiintymään Martin Wegelius -kamarijousien vuosittaisessa Nuoret solistit -konsertissa. 13-vuotias Kaisla valittiin videokarsinnan perusteella yli 40 osallistujan joukosta Martin Wegelius -instituutin järjestämän valtakunnallisen haun kautta.

– Olen aina haaveillut, että pääsisin soittamaan orkesterin solistina ja nyt se toive vihdoin toteutuu. Tuntuu hyvältä, kun kova harjoittelutyö palkitaan, Kaisla kertoo.

– Kaisla on pitkälle edistynyt oppilas joka tykkää ottaa haasteita vastaan, kertoo Kaislan viuluopettaja Riikka Lehtimäki. – Kaisla on aina esiintynyt paljon ja arvasin, että hän innostuisi tästä. Nauha piti toimittaa kilpailuun melko lyhyellä varoajalla, joten kisaa varten lämmitettiin vanha kappale ja Kaisla teki nauhan kotona.

Yhteensä konserttiin valittiin kahdeksan alle 18-vuotiasta solistia, mikä on tuomariston mukaan uskomattoman korkean tason myötä muutama enemmän kuin aikaisempina vuosia. Tuomariston arviointi perustui mm. soittimen tekniseen tuntemukseen, kehonkieleen, persoonallisuuteen ja karismaan esityksen aikana sekä konserttikokonaisuuteen sopiva kappaleen valintaan.

Kaisla esittää konsertissa Kreisler-Pugnanin Preludin & Allegron. Tuomaristo kehui Kaislaa nuoreksi viulistiksi, jolla on ilmaisussa paljon annettavaa ja sanottavaa.

Koronan vuoksi keväältä syksyyn siirretty konsertti esitetään suorana lähetyksenä 26.9.2021 Helsingin G18-juhlasalista.