Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelagare dansade sig till prisplaceringar i tävlingen Show your dance by Cailap

Arkipelags dansare klarade sig fint i danstävlingen Show your dance by Cailap, arrangerad av Lahjan tytöt. Videotävlingen streamades lördagen 29.1.

Tävlingsgruppen Danceg1rls trio Demi Hellsberg, Brianna Sandell och Lina Nygren nappade första pris i serien Juniorer 1 smågrupper med dansen Master Heroes (kor. Nadja Wuolio). Trion har ända från början tyckt om att jobba med dansen Master Heroe, den är så mångsidig och fartfylld, och den blir bättre hela tiden.

Kerttu Aho och Emmi Kanerva tog första plats i serien Juniorer show duo med dansen Sinä minussa (kor. Hanna-Riikka Nordman).

– Vi är mer än lyckliga över att vi via videon lyckades lyfta fram budskapet i koreografin. Dansen berättar en vacker berättelse om syskons uppväxt och olika levnadsvägar, även om rötterna alltid förblir en, berättar dansarna.

Lotta Bergman och Aino Miiluniemi kom på  andra plats i samma serie med dansen Twisted sister (kor. Nadja Wuolio).

Saga Helenius dans Maailman vahvin tyttö (kor. Solveig Ekholm) på andra plats i serien Barn show solo.

Emmi Kanervas solo Kuuntele. Luonto puhuu… (kor. Hanna-Riikka Nordman) placerade sig som trea i tävlingens största serie Juniorer show solo. Tillsammans 28 danser deltog i serien, Hanna.Riikkas koreografi är ett ställningstagande till klimatförändringen.

– Om vår nuvarande levnadsstil fortsätter, blir det allt mer utmanande att trygga våra grundläggande behov såsom mat, vatten och energi. Det är bråttom med lösningen. Dansverket Kuuntele. Luonto puhuu… tar ställning till klimatkrisen och strävar via dansen till att väcka bilder om miljön som jämrar och snart är obeboelig för människan. Ännu är det inte för sent, men nu måste du och jag lyssna, naturen talar, berättar Hanna-Riikka.

Även de övriga dansarna från Arkipelag hade gjort ett fint arbete med sina videon och fick fina poäng! Alla väntar trots allt på att snart få uppträda inför en riktig publik.