Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelags solodansarna hade framgångar i Estradi-danstävlingen

By 11.4.2018april 17th, 2018No Comments

Musikinstitutet Arkipelags tävlingsgrupper MinimiDancers och ArkipelagDanceteam samt två danssolister uppträdde i Helsingfors i danstävlingen Estradi första veckoslutet i april.

Lilja Ekman som var på prao-vecka följde med på resan och skrev om den så här:

”Estradi-evenemanget som ordnades 7.4-8.4.2018 var spektakulärt. De bedårande och eleganta dansnumren väckte en mängd olika känslor. Alla njöt av dagen och man kunde se vilken passion för dans de uppträdande har. Alla var nervösa före, men alla lyckades väldigt bra.

Den begåvade Wilma Kurvinen vann delad 1:ta plats i solokombination-serien i balett,  där man dansade en klassisk variation samt ett samtida dans solo. Domarna smälte för hennes vackra användning av armar och ben, samt av hennes förmåga att uttrycka sig.

Eeva Hyvärilä fick hedersomnämnande för sin samtida balettkoreografi Säröt. Helheten var fint accentuerad och musik och rörelse fungerade bra tillsammans.

MinimiDancers framförde för första gången i tävling koreografin ’Ensimmäinen lento’. Allt gick fint och publiken var begeistrad av det imponerande flygtricket.

ArkipelagDanceteam uppträdde med dansen ’Akavarelli’ och fick tack för den flytande koreografin och gruppens tekniska kunnande.

Evenemanget var i sin helhet verkligt underhållande och jag rekommenderar för alla att nästa gång komma och uppleva otroliga dansnummer.”

Wilma Kurvinen (på vänster) vann delad 1:ta plats i solokombination-serien i balett. Eeva Hyvärilä fick en hedersomnämnande.