ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelags dansgrupp fick pris i Arktiset Askeleet

By 29.9.2020No Comments

Arkipelags tävlingsgrupp Danceg1irls från Pargas belönades i dansevenemanget Oulun Arktiset Askeleet med dansen Välitunnilla. Enligt juryn möttes koreografi, kunskapsnivå, uttryck och berättelse.

På grund av corona ordnades det årligt återkommande nationella dansevenemanget Arktiset Askeleet detta år som ett virtuellt evenemang, där de utvalda danserna streamades 12-13.9. Dansarna kunde från egen ort delta i sidoevenemang.

Av 101 danser valde juryn 38 danser som deltog i danstävlingen. Välitunnilla var den enda dansen från Egentliga Finland som kom med.

I tävlingsgruppen Danceg1rls dansar nio 10-13 -åriga flickor. De har dansat tillsammans redan i två år. Gruppens grenar är showdans och balett. Dansen Välitunnilla som fick delad andra plats i tävlingen är en balett. Den filmades vid vackra Pargas hembygdsmuseum.

I det virtuella evenemanget kunde man följa med tävlingen och utvärderingen. Man kunde även delta i dansverkstäder och disco samt följa med gästkonstnärens uppvisning. I Pargas samlades dansarna i institutets utrymmen för att följa med streamandet och för att tillsammans ha roligt då det stundvis inte hände spännande saker i Uleåborg.