ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Gabriel njuter av att göra koreografier

– Jag gillar att göra koreografier. Jag börjar så, att jag sitter ner med papper och penna och skriver ungefär en timme. Sedan slår jag samman allt och börjar dansa. Ofta tar jag också vänner med i mina projekt. Ibland gör vi koreografin tillsammans, ibland gör jag den själv för oss alla, berättar den 14-åriga dansaren Gabriel Lindström från Kimitoön.

Att dansa har alltid varit en trevlig hobby för honom, men under det senaste året har det blivit det allra viktigaste.

– Dans är mitt liv, konstaterar Gabriel. Jag blir lugn och känner mig tryggare när jag dansar.

Gabriel har dansat så länge han kan komma ihåg. Han dansade och tog del i dansfestivaler i Thailand redan som treåring. Efter att han flyttade till Finland började han dansa vid Musikinstitutet Arkipelag.

– Jag dansar modern dans och dansimprovisation vid Arkipelag två gånger i veckan. Hemma övar jag dessutom hiphop, breakdance och streetdance. Jag övar varje dag, på sommaren ute, på vintern inne i mitt rum och dessutom i skolan under rasterna.

Gabriel är månadens elev i april.

– Gabriel lever för dansen. Han går flitigt på lektioner och dansar och uppträder aktivt också självständigt runtom på Kimitoön. Under detta år har han modigt utvecklat sitt eget rörelsespråk och sitt sätt att dansa, berättar dansläraren Marianne Petters.