ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

På tävlingsresor bli man bekant med elever från andra dansskolor

By 2.10.2018 oktober 3rd, 2018 No Comments

– Det bästa med dans är de stunder man lyckats bra, att uppträda, träningarna och kompisarna..alltså allt.

Månadens danselev är 14 åriga Ellen Kronberg från Pargas. Ellen är med i båda Arkipelags tävlingsgrupper. Tävlingsgrupperna har hämtat med sig nya vindar för Ellen. Hon var med i Pienten kananpoikien tanssi som förra året reste kors och tvärs runtom i Finland.

– Jag kunde inte delta i riktigt alla föreställningar, för att jag är med också i en annan tävlingsgrupp. Då fick en annan dansare hoppa in för mig. Tävlingsresorna är otroliga upplevelser. Man träffar nya människor och får nya kompisar från andra dansskolor, berättar Ellen.

Ellen har dansat ända sedan hon var 4 år gammal, dvs. så länge hon minns. Antalet träningar har småningom blivit fler, och alla Ellens kompisar dansar också.

Ellen dansar tio gånger i veckan, med lördagen som ledig dag. Hennes huvudämne är balett, men hon dansar också samtida dans och showdans.

Den härliga hobbyn har lett till att Ellen vill bli proffs, endera som dansare eller som danslärare. Genast efter nionde klassen kommer hon att söka in till dansutbildningarna i Tammerfors och Helsingfors.

Ellen är en energisk, lysande och flitig elev, berömmer showdansläraren Hanna-Riikka Nordman.

– Vid utmaningar är Ellen alltid färdig att övervinna sig själv.