Arkipelag

Intensiv träningsperiod för Ottilia, huvudrollsinnehavaren i Making of CB

By 8.5.2019 No Comments
15 -åriga danseleven Ottilia Wallin från Pargas har huvudrollen som Alexandra i Musikinstitutet Arkipelags storproduktion Making of Catballet. Alexandra är i sagan en figur som bestämmer sig för att ordna en kattbalett.
Lördagen 11.5 börjar Making of Catballet samövningarna med sluthelheten som mål. Hiittills har det tränats i olika träningssalar och i olika grupper. Ottilia är med längs hela föreställningen, så hon övar hela dagen både på lördagen och söndagen. Ottilia tränar och står på scen nästan två veckor i rad.
Ottilia tränar balett och nutida dans sju dagar i veckan. Hon har jobbat systematiskt för dansen redan många år, så hård träningstakt är bekant för henne.
– Det bästa med att dansa är att få gå till danssalen, göra det man tycker om och inte behöva tänka på något annat. Det bästa är även att man utvecklas hela tiden, berättar Ottilia.
Det blir en passlig andningspaus från träningarna för Catballet då Ottilia som går i klass 9 få åka  på klassresa till Borgbacken och Fazer. Pausen och resan råkade lyckligtvis på samma dag.
– De bästa dansminnena är just sådana här större föreställningar. Jag har tidigare varit med i Pinocchio och Prinsessan Aldoga. Tävlingsresorna är också minnesvärda.
Ottilia är även med i tävlingsgruppen Arkipelag Danceteam. Speciellt resorna till Uleåborg och Rovaniemi har stannat i hennes minne.
– Gruppen har för varje tävlingsresa blivit allt mer sammansvetsad, och vi har mycket fina minnen från dem, funderar Ottilia.

Nästa läsår förändras Ottilias liv då hon börjar i gymnasiet. Hon minskar då på träningsdagarna för att skolan blir mer krävande.

Jag kommer ändå att fortsätta både med balett och nutida dans ett par gånger i veckan.

Ottilia är vald till månadens danselev i maj.

-Ottilia Wallin har nyss avklarat sina fördjupade studier, berättar dansläraren Solveig Ekholm. – Hon är begåvad, kreativ och en uppseendeväckande dansare. Det sågs i hennes slutarbete i nutida dans, där hon i sin egen koreografi kunde återspegla sina tankar och känslor. Ottilia har deltagit i många olika evenemang, uppvisningar och tävlingar. Hon är en pålitlig dansare och vänlig och hjälpsam mot andra dansare. Och nu får vi snart se henne i huvudrollen som katten Alexandra!

Läs mer om Making of Catballet »