Arkipelag

Sångelev Emmastiina Sainio bär Luciakronan

By 26.11.2019 No Comments

Arkipelags Lucia är i år 14 åriga Emmastiina Sainio från Pargas. Hon bär Luciakronan 13.12 i Kaarina-talo tillsammans med luciaföljet som består av Taimi Laine, Brianna Sandell och dans- och instrumentelever.  Luciasången följs av en konsert där Arkipelags stråkorkester, ukeleleorkester och andra samspelsgrupper uppträder med bland annat julsånger, musik från filmerna Frozen och Snögubben och andra under höstterminen inövade stycken.

Kommande Lucia har sjungit två år i Arkipelag

– Jag har alltid tyckt om att sjunga och jag gör det överallt, så till slut föreslog min mamma att jag skulle börja gå på sånglektioner. Där började det, berättar Emmastiina.

– Emmastiina började sina sångstudier i sångrupp och nu går hon på egna sånglektioner. Hon sjunger också i ett band. Hennes glada personlighet kommer fram på varje lektion och hon lockar även andra med, berättar Emmastiinas sånglärare Anita Franklin, som också föreslog henne till Lucia.

I konserten sjunger Emmestiina Sancta Lucia sången på finska och svenska.

–  Det känns nog lite spännande! Jag har tidigare bara sjungit i band tillsammans med min bästa kompis, men nu får jag klara mig helt själv, funderar Emmastiina.

– Sången i sig själv är inte svår, den är passligt hög och har fina ord.

Det är andra året Emmastiina sjunger i bandet Sea of Sounds.

– Jag började sjunga i bandet Sea of Sounds för att mina kompisar ringde mig från bandträningarna och begärde mig med. De ville ha mera gäng med i bandet.

Nästa keikka har vi på julkonserten Popping Xmas i Restaurang Kamu 10.12.kl. 18.

Emmastiina har också dansat i Arkipelag ända sedan hon var 4 år. Förra våren hände ett roligt missförstånd som gjorde att Emmastiina fick sjunga och dansa balett till samma stycke.

– I Making of Catballet föreställningen var det meningen att Sea of Sound skulle spela musik till en dans som jag också skulle vara med i och dansa. Dansläraren Solveig Ekholm föreslog snabbt att jag kunde både dansa och sjunga samtidigt. Så jag fick ett headset och Sea of Sounds fick spela Umbrella samtidigt som deras sångare dansade låten.

Emmastiinas dansgrupp deltog med sång- och danskombinationen även i danstävlingen Dancestation i november 2019. Umbrella fick beröm av domarna för sin unikhet.

Popping Xmas Restaurang Kamu tis.10.12 kl. 18
Luciafölje och konsert i Kaarina-talo fred. 13.12 kl. 18.30

Fritt inträde till båda konserterna.